Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
5 iulie 2023

Energie! Burse de creație – imbold pentru artiști și jurnaliști culturali

Pe 4 iulie s-a încheiat perioada de înscrieri pentru programul „Energie! Burse de creație” 2023. Suntem bucuroși să anunțăm că au fost înscrise 148 de proiecte artistice sau jurnalistice.
Trompetistul Petre Ionuțescu, beneficiar al programului Energie! Burse de Creație 2022, în spectacolul „Trompetre – Sound of Unirii” (17 iunie 2023, Casa Brück, Piața Unirii, Timișoara) | Credit foto: Lucian Oprea

Ediția din acest an a programului Energie! Burse de creație este un imbold pentru artiști și jurnaliști independenți, în special cei emergenți. 112 aplicații au fost depuse de către artiști – 67 cu vârste cuprinse între 18-35 de ani și încă 45 de aplicanți peste 35 de ani. Pentru prima dată, Centrul de Proiecte a acordat și burse pentru jurnaliști culturali: 36 de aplicații au fost înregistrate.

Rezultatele finale vor fi anunțate în 25 iulie. Implementarea proiectelor propuse de aplicanții selectați va începe în toamna acesta.

În 2022, Centrul de Proiecte a acordat în premieră burse pentru artiști independenți. Vezi aici proiectele artiștilor bursieri ai primei ediții a programului >

______________
Programul „Energie! Burse de creație” este implementat de Centrul de Proiecte Timișoara, în cadrul Power Station, componenta Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” dedicată creșterii capacității sectorului cultural.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?