Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Speechless I Intervenții artistice non-verbale interdisciplinare

Perioada
iulie - septembrie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
49.990 lei

Speechless I Intervenții artistice non-verbale interdisciplinare se adresează publicului larg, tuturor copiilor cât și celor neuro-atipici și va include un spectacol de dans, o expoziție de artă psihopatologică, ateliere de art-terapie prin pictură și dans susținute de psihoterapeuți acreditați și ateliere de dans și de actorie susținute de artișți. Expoziții, ateliere de dans, de actorie, art terapie prin pictură, până la ateliere de dans terapie și de unul de terapie amniotică. Toate acestea se vor desfășura la Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Proiectul se adresează copiilor cu autism din Timișoara de la Asociația Casa Faenza Timișoara, iar reprezentațiile artistice vizează să atragă un public care dorește să exploreze conexiunea dintre artă și terapie. Speechless I Intervenții artistice non-verbale interdisciplinare are și componenta de cercetare a legăturii dintre artă și terapie, iar echipa proiectului este una consolidată, formată din coregraf, psihoterapeuți, interpret, dramaturg scenic, fotograf/video, grafician, light-designer.

Speechless I Intervenții artistice non-verbale interdisciplinare cercetează granița dintre artă și terapie prin explorarea picturii, dansului și actoriei. Proiectul se concentrează pe categorii vulnerabile, și anume copiii cu autism. În ciuda dizabilitatilor, acești copii pot fi cu adevărat creativi. Creativitatea lor are o anume profnzime și o trăire aparte. Un interpret va completa ideea de incapacitate de exprimare pe care într-un fel mulți oameni o trăiesc, deși nu au un diagnostic în acest sens. Spectacolele sunt puntea de legătură, de conexiune, interacțiune dintre copiii cu autism și ceilalți. 


Distribuie
Este utilă această pagină?