Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022-2023

Together for Better – Community Festival

Perioada
17-19 februarie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
48.925 lei

Together for Better - Community Festival își propune să animeze cartierul Complexul Studențesc în perioada 17-19 februarie printr-o serie de activități transdisciplinare, artistice și comunitare în care publicul de minim 310 participanți se va putea implica activ. Festivalul va găzdui comunitatea locală în Casa Tineretului, invitând-o să participe la o serie de activități participative - 5 reprezentații ale spectacolului de Teatru Senzorial Labirint ”Refugiul”, 7 ateliere transdisciplinar artistice, și un panel cu 13 speakeri locali pe teme sociale, comunitare, sustenabile si artistice. 

Casa Tineretului va fi un pol cultural pentru tinerii cartierului, dar și pentru comunitatea deja formată a Teatrului Senzorial - peste 250 de membri. Un festival despre comunitate, implicare, participare, incluziune, diversitate, experimentare și evoluție. Publicul va participa la ateliere artistice de dans, muzică sau teatru, sau va putea experimenta dimensiuni din afara zonei lor de comfort fie spectator sau actor. Un spectacol co-creativ și participativ ce va fi desfășurat cu ajutorul a minim 30 de actori voluntari. 13 speakeri, experți locali în diferite situații problematice ale orașului Timișoara, activiști și reprezentanți ai anumitor grupuri sociale, cât și vizionari ai unui viitor mai sustenabil, ce poate fi construit împreună pentru a crea un oraș care celebrează diversitatea și incluziunea.

Un panel al cărui scop este generarea unui motor de ideație pentru a forma acțiuni de intervenție care să stimuleze transformare și creșterea conștientizării în comunitate. Scopul proiectului este extinderea evenimentului de deschidere a programului cultural național Timișoara - Capitală Europeană a Culturii 2023 în cartierul Complexul Studențesc prin organizarea unui festival cu activități artistice și comunitare în beneficiul comunității Teatrului Senzorial, dar și pentru tinerii orașului. 


Distribuie
Este utilă această pagină?